­

Selecteer de taal

Leo van Doeselaar

2008 is een bijzonder jaar voor Bhutan. Het koninkrijk bestaat 100 jaar, de jonge koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck werd officieel gekroond en er werden voor het eerst algemene verkiezingen gehouden.

2008 is een bijzonder jaar voor Bhutan. Het koninkrijk bestaat 100 jaar, de jonge koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck werd officieel gekroond en er werden voor het eerst algemene verkiezingen gehouden. Alle redenen voor een feest! Met muziek en een cadeau om de vriendschapsbanden tussen Bhutan en Nederland te versterken.

Na anderhalf jaar van voorbereidingen staat er nu een mooie vleugel in de Royal Banquet Hall in Thimphu en heeft het eerste concert op de vleugel plaatsgevonden.

(Geluidsfragment Carnaval d'Animaux niet beschikbaar}

Het bekende Nederlandse pianoduo - Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar -bespeelde de vleugel in Thimphu op 22 november en ontvingen een staande ovatie van de ruim 170 genodigden. De vleugel werd door Bart Paans, tweede secretaris politieke zaken van de Nederlandse Ambassade in New Delhi aangeboden aan Lyonpo Ugyen Tshering, minister van Buitenlandse Zaken van Bhutan.

Luister naar een interview met Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar (reportage van Philip Smet (9'56'').
Bron: Wereldomroep .

volledige project omschrijving

­